הסכם שלום בית נעשה כאשר שני בני הזוג מחליטים לנסות ולשקם את מערכת היחסים שלהם לפני שהם עושים את הצעד הדרסטי של גירושין. הם מנסחים ביניהם הסכם שלום בית כדי לנסות לחזור ולחיות בזוגיות. מטרתו של ההסכם היא לקבוע את אופן ההליך של שיקום הנישואין והוא אמור לכלול מגוון רחב של נושאים הקשורים לחיים המשותפים של בני הזוג. על הסכם שלום בית אתם מוזמנים לקרוא במאמר שלפניכם.
מה כולל הסכם שלום בית?
ראשית, ההסכם מתייחס רק לנושאים הנמצאים במחלוקת בין בני הזוג, בין היתר לנושאים שהובילו למשבר ביניהם. לדוגמא, התנהלות פיננסית של אחד מבני הזוג, דרך קבלת ההחלטות ביניהם, יחסים עם המשפחה הקרובה וחברים, חלוקת הנטל בבית, רכוש משותף וכל מה שקשור בילדים.
בהסכם שלום בית צריך להכניס כל אחד מבני הזוג באופן גלוי את כל הדברים שהביאו אותו להחלטה לפרק את הזוגיות ולהגדיר, באמצעות ההסכם, את הדרך לפתרון הבעיות והסכסוכים המהווים את הגורם לפירוק הקשר.
הסכם שלום בית מנוסח בכותרתו כהסכם שלום בית כחלופה לגירושין והוא כולל שני חלקים. החלק הראשון של ההסכם מגדיר ומסדיר את הנושאים השונים עליהם בני הזוג חלוקים. החלק השני הוא בעצם הסכם גירושין המתייחס לסוגיות הרלבנטיות השונות אם יחליטו להתגרש. בין היתר כולל חלק זה התייחסות לנושאים כגון מזונות, משמורת והסדרי ראיה, פיצוי כספי ורכוש משותף, חלוקת נכסים ועוד סוגיות שונות הנוגעות לבני הזוג.
על-ידי מי מנוסח הסכם שלום בית?
מומלץ לעשות הסכם שלום בית במסגרת הליך גישור על-ידי עורך-דין מומחה בתחום דיני המשפחה ובעל ניסיון בניהול הליכי גישור לבני זוג. כך ניתן לקבל את כל ההתייחסות המשפטית הנדרשת לכתיבת ההסכם תוך שמירת זכויותיהם של שני הצדדים והתייחסות משפטית רלבנטית למקרה שיגיעו בכל זאת להליכי גירושין.
מה תוקף הסכם שלום בית?
כדי לוודא שכל הנאמר בהסכם אכן יבוצע בפועל, ההסכם צריך לקבל תוקף משפטי של פסק דין בקבלת אישור מבית הדין הרבני או מבית משפט לענייני משפחה. הסכם שלום בית מחייב את שני הצדדים רק לאחר שהוא מאושר וקיבל תוקף פסק דין.
עורך דין משפחה יניב בוקר מומחה בעריכת הסכמי שלום בית ובתהליך גישור המוביל את הצדדים לחתימה על ההסכם.
לקבלת ייעוץ פרטני בנושא הסכם שלום בית, צרו קשר עם משרדנו באמצעות הטלפון או מלאו פרטים בטופס יצירת הקשר.